home Blog Turneringss spill

Turneringss spill

Det blir flere og flere mesterskap i poker. Disse mesterskapene er egentlig turneringspill. Nå vil vi se på hvordan en pokerturnering foregår og hvilken strategi som bør brukes i turneringspill.

Virkemåte

En pokerturnering foregår egentlig som de fleste andre turneringer. Hver spiller/ deltaker betaler en viss sum for å få bli med. Det settes så opp bord etter hvor mange spillere som er med. Når en spiller går tom for penger, er han/ hun ute av turneringen. Turneringskontingenten som spillerene betaler for å være med blir delt ut til vinnerene etter at turneringen er ferdig, minus 10% til den som holder turneringen. Som regel vil antall plasseringer vere ca. 12% av antall spillere i turneringen.

Strategi

Når det gjelder strategi er det å spille turnering nokså annerledes fra å spille vanlig poker. Det er tross alt vilken plassering du kommer på som teller og ikke hvor mange chips du sitter med når turneringen er ferdig. Dette vil for eksempel si at det kan vere nødvendig å kaste seg med JJ på handa, bare fordi du mener det er for tidlig og for usikre kort til å gå all in med. En annen ting som er litt spesielt med turneringer er at limiten øker med faste mellomrom. Den kan for eksempel starte med 15/30 og når turneringen nærmer seg slutten kan den være 1000/2000. På grunn av dette må du tilpasse spillestilen din etter hvor langt turneringen har kommet. Det koster tross alt atskillig mer å se floppen med limits på 1000/2000, så ver mer selektiv med hva slags kortkombinasjoner du blir med på før floppen.

Et av poengene i en turnering er å ta det med ro- ver tålmodig! En vanlig turnering på nettet tar gjerne to- tre timer, så du har god tid til å vente på de riktige hendene.