home Blog Spiller valg

Spiller valg

Disse rådene vil ha mer effekt på lommeboka enn på spillinga di.

Følg med på spillerene

Finn deg et bord med middels antall spillere. Størrelsen på bordet lar deg avgjøre hvem du vil sitte med. Følg med på spillerene og få med deg hvem som spiller løst eller tight, hvem som er aggressive og hvem som heller vi ligge bak og hvem som rett og slett ikke forstår spillet. Det er en fordel å få med seg hvem som check- raiser og hvem som bløffer.

Det viktigste er å finne ut hvem av spillerne som er bedre enn deg. Du bør derfor unngå bord hvor det raises mye før og rett etter floppen og bord hvor det ser ut som om det er et par nybegynnere som tømmes for penger. Hold deg unna aggressive spillere vis du regner deg selv som en fersk spiller.

Mange har dette som en regel: sitt til høyre for en tight spiller, til venstre for en løs spiller.

Dette er lett å begrunne

Vis du sitter med en løs spiller på din høyre side vil du alltid få se hvordan han eller hun handler før du må gjøre noe selv. Som en konsekvens av dette vil det være lettere å stjele blinds fra den tighte spilleren på din venstre side.

Vis spilleren til høyre for deg er ekstra løs kan du høyne ham igjen for å få vekk de spillerene som måtte sitte med en middels hand eller noe annet potensielt bra.

En tight spiller til venstre for deg vil antakeligvis syne deg i stedet for å høyne, selv om vedkommende sitter med en god hand. Det vil være lettere å få dem til å tro at du har de beste kortene og dermed få kjøpt gratis kort selv om de sitter på en bedre posisjon enn deg.

Løse spillere har ofte pengebeholdinger som går opp og ned i nokså store svingninger. Siden pengene rundt et bord som regel beveger seg med klokka vil det være en fordel å sitte til høyre for den løse spilleren med den store pengesekken når det ser ut som om vedkommende kommer til å tape penger.