home Blog Preflopp

Preflopp

Før du begynner å by som en gal fordi du har par i åtte på hånda må du nøye vurdere alle faktorer som er involvert i strategi før floppen. Det du må vurdere er antall spillere, hvor aggressive de er, hvor mye penger du har, hvor på bordet du sitter og hvor stor risiko du er villig til å ta.

Antall spillere

Med ti spillere rundt bordet er det større sansynlighet for at noen andre sitter med gode kort iforrhold til et bord med få spillere. Du må være mer forsiktig i store spill siden sjansen for at noen andres kort passer bedre med floppen er større. Fler personer rundt bordet betyr hardere konkurranse.

Aggressive spillere

Forutsatt at du har spilt en del hender med få spillere rundt bordet og du ser en eller annen tosk som byr vettet av seg, er det på tide å spille mer tight. La fyren vinne blindsa (hva så?) og tøm ham skikkelig når du først har en vinnerhånd før floppen.

Posisjonen din

Spillere som sitter sent på bordet har større mulighet til å påvirke størrelsen på potten enn de som sitter på en tidlig posisjon. Detter gjelder spesielt før floppen.

Risiko

Om du vil spille aggressivt før floppen er avhengig av hvilken spillestil du følger. Spillere som er ute etter de store pottene vil gjerne høyne før floppen og heller ta sjansen på å tape noen hender, spesielt vis de sitter sent på bordet. Andre spillere igjen vil heller være mer forsiktige før floppen og heller få en vinnerhånd her og der. Alt avhenger av deg selv og hvilken stil du vil spille der og da.

Vis vi ser bort fra alt dette, er man alltid ute etter kort med høy tallverdi eller kort som kan gi den best mulige kombinasjonen (the nuts). Dersom du får de høyeste kortene på hånda (knekt og oppover), to i samme farge (suited) eller to i rekkefølge bør du som regel være med. Det samme gjelder et greit par på hånda (par i ti og oppover), men husk at dette er avhengig av hvor mange spillere som sitter rundt bordet og hvordan disse spiller.