home Blog Posisjon

Posisjon

Som andre faktorer er også plasseringen viktig når du skal spille poker. Her vil vi se litt på hvordan plasseringen din rundt bordet vil gi utslag på spillinga di.

Plassering

Plasseringen din på bordet er rett og slett hvor på bordet du sitter i forhold til dealeren. Dealeren er den som har den mest fordelaktige posisjonen, siden han/hun får se hvordan alle de andre spillerene reagerer før han/hun må bestemme seg selv.

Den som sitter til venstre for dealeren er den som må poste small blind og som må handle først etter floppen.

Den som sitter til venstre for small blind er den som må poste big blind. Denne personen vil allerede ha satset på potten ved å legge penger i, og sitter også på en tidlig posisjon.

Personen til venstre for big blind igjen er den første som må handle før floppen deles ut. Dette kalles ofte for å være «under the gun». Siden spillet rundt bordet går med klokka, vil de som sitter sist på bordet ha en fordel. Dette gjør at de som sitter sist kan spille med svakere hender og med mindre mulighet for tap.

De spillerene som sitter med blindene og under the gun må være ekstra fine på hva slags kort de vil spille med, siden de ikke har muligheten til å se de andre spillerene før de må reagere selv.

Eksempel

Si for eksempel at du sitter under the gun med knekt og ti på hånda. Den som sitter etter deg høyner og alle andre på bordet kaster seg. Da sitter du i knipa siden vedkommende sannsynligvis har noe bedre enn deg på handa- kanskje et par eller esset. Dessverre har du allerede satset, siden du ikke hadde noen mulighet til å vite hva de andre ville gjøre.

Dessuten vil du gjennom hele spillet måtte handle før denne spilleren. Fordelen vedkommende har vil vare gjennom hele runda.

På en annen side vil det å sitte som dealer gi deg fordelen av å kunne se hva de andre spillerene gjør, samt å kunne justere størrelsen på potten. Alle de andre spillerene vil ha satset, så vis den som sitter som dealer høyner kan det potensielt doble potten. Ettersom de andre spillerene allerede har lagt penger i potten vil det være lettere for dem å legge inn mer.