home Blog Hvordan vinne i poker?

Hvordan vinne i poker?

I pokerspill er det viktig å ha et overblikk over dine medspillere, samt
ha en «fornuftig» strategi for å vinne. Her vil vi se på de viktigste
punktene for at du skal skille deg ut ifra de andre og vinne.

Spill Tight

Hvis alle poker spillere rundt bordet spiller løst, kan ingen i teorien vinne. Poker spillerene vil da sakte bli tatt av «raken» fra casinoene/spillestedene. Den beste poker spilleren vil tape mindre, men i det lange løp kan ingen vinne. Det er også sant at ingen kan vinne vis alle spiller tight. Hvis alle poker spiller likt vil alle tape.

For å vinne i Texas Holdem må du spille tight i løse spill. Du har ingen fordel i et tight holdem spill, du har kun en fordel i et løst spill hvis du spiller tight. Du kan selvfølgeli vinne i det lange løp ved å spille løst, men dette skjer kun blant idioter som det finnes svært få av i hold’em.

Prøv å bli den eneste tighte poker spilleren i et løst spill, men det finnes gjerne flere tighte poker spillere rundt et pokerbord.

Prøv å legge merke til hvor mange poker spillere som caller for å se floppen hver hand og hvem som kaster seg på mer enn halvparten av hendene. Det er viktig å vite hvordan motspilleren spiller.

For å være realistisk, har huset den største fordelen mot deg. Spillestedene tar en rake (en liten sum av potten).

Du kan utnytte tighte spillere gjennom taktikker som blind stealing og ved å kjøpe deg frikort. Blind stealing er enkelt forklart å by når det bare er blinds igjen før floppen. Du kan raise fra small blind posisjon eller posisjonen før den (som regel dealer plassen) for å stjele begge blindene. Å kjøpe seg frikort er et triks som ofte vil bli brukt av den siste personen. Når ingen andre har raiset før floppen skal du bette. Dette vil mest sannsynlig kutte ned på antall poker spillere (og potensielle penger i potten), men alle som blir med vil håpe på en check fra deg. Så etter turn og når alle har checket trenger du ikke by igjen. Det er derfor det kalles frikort.

Når du spiller mot aggressive poker spillere er det lurt å spille litt mer tight. Vær klar over din posisjon. Spill kun på gode starthender og fold vis du ikke fikk noe spesielt etter floppen. En vanlig feil blant ferske pokerspillere er at de er med for lenge.

 

 

Vinner Tips
1 Ikke prøv å slå andre spillere, la heller dem prøve å slå deg.
2 Vær sikker på at du kan alle reglene i spillet.
3 Overvåk spillerene rundt bordet, og unngå unødvendige bløffer.
4 Spill mye. Erfaring har mye å si.
5 Greie kort har mindre verdi med mange spillere rundt bordet
6 Behandle hver runde som en ny runde og glem de pengene du har allerede lagt inn.
7 Når du har en bombesikker hand så vent til den siste runden med å raise.
8 Kast en tvilsom hand i starten enn midten av spillet.
9 Call motspilleren/spillerene når du tror du har en hand som er god nok for å ta potten, ikke bare fordi du tror det er en bløff.
10 Ikke prøv å bløff en dårlig spiller, en storvinner eller en som har tapt mye. Da skal du være klar over hva du gjør.
11 Når du har tapt mange hender på rad, så er det viktig å ikke få panikk. Detter er det noe alle spillere må igjennom, og det er da mange ganger lurt å forlate bordet. En spiller som vil tjene inn tapte penger eller en opprømt spiller er en pokerspiller på sitt dårligste.
12 Du må forvente å tape potten så lenge du ikke tror du har den beste handa på bordet.
13 By til den store gullmedaljen når du har en virkelig god hand, la de andre spillerene betale for å se deg.
14 Varier din spillerstil. En spiller med samme spillerstil vil bli et lett bytte for smarte pokerspillere.
15 Prøv å hold pokerfeset. Ikke vis så mange følelser når kampen er avgjort.
16 Ikke stol på noen pokerspillere, det er et spill der blodet skal flyte. Hvis du vil spille bra så må du glemme alt av vennskap og by hendene dine for hva de er verdt. Alle storvinnere gjør dette.
17 Prøv å velg en plass der det ikke er så mange (tilskuere) bak deg som kan se. Mange gode hender blir avslørt av disse som ikke klarer å holde pokerfes.
18 Når du spiller poker, så gi spillet alt du har eller kom deg ut (alt eller ingenting).