home Blog Hvordan by?

Hvordan by?

Ved å by sier du enten at ”Jeg har den beste hånda, og jeg vil satse penger på den” eller ”Du har en dårlig hånd, og du vil kaste deg hvis du blir truet til å by penger på den”.

Da tenker du sikkert; ”spillere skal jo by på en god hånd. Spillere med dårlige hender skal kaste seg”. Selvfølgelig, hvis det var så enkelt ville ikke denne siden hjelpe deg noen ting. De fleste spillerne spiller motsatt av denne tanken, de prøver å bli sett på som en aggressiv eller en passiv spiller. Ikke gå i denne fellen når du lærer deg spillet.

Din budstrategi burde være bygd opp rundt denne enkle tanken, men du må lære deg når du skal kaste deg eller by- enkelte ganger når du ellers ikke ville gjort det. Her er noen eksempler som du burde lese for å forbedre spillestilen din.

Eksempel 1: Blind- stealing.

Når du er dealer og det bare er deg og blindsa som er igjen, blir det ofte kalt for ”Blind-stealing” hvis du høyner. Det er fordi Blindsa kan kaste seg. Hvis

du ikke høynet men bare synte, vil blindsa mest sannsynlig stå. Dette er en fin måte å tjene en tier eller to på, men vil aldri gjøre deg rik. Det er heller en måte å starte en ny runde på, med nye kort og flere spillere. (Og større potter.)

Eksempel 2: Steal- raise

Hvis du er den siste personen som må ta en avgjørelse og alle spillerne har stått frem til deg, byr man for å få færre spillere med eller tar potten. Dette blir kalt for steal-raise. Ikke bruk denne ofte. Flinke spillere vil finne det ut, og starte med å stå for så å høyne budet mot din (mest sannsynlig) dårlige hånd. Det er bra å bruke steal-raise når du har en kjempebra mulighet til å få den beste hånda, som for eksempel 4 spar på floppen. Da vil de andre spillerne stå frem til det er den personen som høyna som må ta en avgjørelse. Hvis du får flush på det fjerde kortet, så har du en større pott å vinne. Hvis du ikke har det, kan du stå og håpe at det femte kortet vill gjøre utslaget.

Eksempel 3: Check- raise

Her velger du å stå for å kunne lure andre spillere til å by, slik at du kan høyne dem igjen. Hensikten er å lure dem, slik at de får en falsk følelse av trygghet som gir deg mulighet til høyne for å øke potten. (husk at hvis et bud er bydd, kommer det mest sannsynlig et nytt etterpå).

Eksempel 4: Åpneren

Dette blir oftest brukt av spillere som bløffer. Det er når første personen som må ta en avgjørelse høyner, som gjør at alle spillere syner to bud samtidig. Hensikten er å få redusert antall spillere som syner. Man kan vel egentlig si at dette er steal-raise baklengs. Dette vil mest sannsynlig få mange spillere til å kaste seg, men de som syner vil gjerne være like aggressive eller virkelig ha en utrolig bra hånd. Dette er også kjent som å by for informasjon. Denne taktikken er best hvis du bruker den med få spillere som syner.

Eksempel 5: Squeezing

Squeezing er en taktikk som bare blir brukt ved bord med få spillere. Det vil si å by når du har en tilsynelatende god hånd, og du tror at en eller flere spillere venter på noe. For eksempel, du har det høyeste paret med den beste kickeren. Da er det store sjanse for at spilleren eller spillerne vil kaste seg. Målet er å minske oddsene for dem.