home Blog Bløffing

Bløffing

Det kanskje viktigste poenget i poker er bløffing. Meningen med hele bløffen er å få de andre spillerene til å tro at du har bedre kort på handa enn du egentlig har. Mange ferske pokerspillere liker tanken på å lure andre spillere, men ender ofte opp med å misbruke sjansen eller med å overdrive og derfor bli tatt, og dette kan ofte bli dyrt. Hvor godt en bløff vil fungere er avhengig av hvor godt du kan lese de andre spillerene og hvordan spillet rundt bordet utvikler seg. Derfor er det vanskelig å gi konkrete råd om spesifikke situasjoner hvor det vil lønne seg å bløffe, men vi vil likevel gi noen mer generelle råd om når det kan være penger å tjene på ingenting:

Få spillere med om potten

For å si det enkelt vil det være lettere å lure få spillere enn mange, og med få andre spillere vil det også være større sjanse for at kortene dine faktisk kan slå de andres. Dette er en nokså vanlig måte å bløffe på, så mange spillere vil ikke tro deg. Noen spillere vil se deg helt ut bare for å sjekke deg og å holde deg ærlig. Derfor kan det være nødvendig å være påståelig i to- tre hender. Vær obs på at dette kan bli en dyr affære vis de andre spillerene ikke faller for bløffen, så det er nødvendig å «kjenne» de andre spillerene på bordet.

Tighte spillere

Spillere som har lett for å kaste seg er de letteste ofrene for en bløff. Et bet kan ses på som en måte å samle informasjon om de andre spillerenes hender på. Derfor, vis du bløffer før floppen mot en tight spiller og han ikke vil gi seg, kan det være en god ide å gi seg- siden han sansynligvis vil ha noe. Din jobb er å bestemme om han eller hun har fått gode kort eller ei. Nok en gang er det viktig å kjenne de andre spillerene.

Riveren

Spesielt vis potensielt gode hender på bordet ikke kom. Det er da spillere skal reagere på regel nummer en: kast deg i det øyeblikket du vet du ikke kan vinne. Det kan ofte være en god idé å bløffe med en svak hand, som ess på topp eller laveste par siden mange spillere blir med bare på grunn av pot oddsen. Gjør du dette er det egentlig en semibløff.

Sist på bordet og alle andre har checket

Denne må du bare se på selv. En slik bløff vil antakeligvis tvinge ut noen av spillerene, men ikke alle. Dette er en nokså vanlig bløff, og igjen vil nok mange av spillerene bli med på grunn av oddsen og/ eller for å holde deg ærlig. Altså nok et eksempel på en bløff du må være utholdende på over et par runder med betting.

Bettet før floppen men fikk ikke kortene du ville ha

Her bløffer du fordi de andre ikke vet at du ikke fikk det du ville ha. Dette er en farlig type bløff, og du bør virkelig vurdere bordet før du drar denne. Noen ganger funker det å bløffe med AK, andre ganger med 99- du må bare føle deg fram.

Satt skrekken i de andre spillerene

Det handler om hvordan de andre spillerene oppfatter deg. Vis du nettopp vant en hånd med bra spill vil de spillerene som gir deg komplimenter være de du har satt deg i respekt hos- de vil mest sannsnlig kaste seg vis du spiller bløffen riktig. Trikset er å spille på akkurat samme måte som da du vant den forrige runda.

Dårlig flopp

Noen spillere vil kaste seg automatisk vis alt de har er et høyere kort enn de som ligger på bordet. Med en flopp på 3, 6 og 8 i forskjellige farger er det ikke mange spillere som vil ha noe. Dette er et eksempel på en bløff som kan gå virkelig galt, så ikke ver for sikker på denne med mindre flere lave kort kommer. Nok en gang må du «kjenne» de andre spillerene.

Par på bordet

Dette er spesielt nyttig vis paret er 88 eller lavere. Sannsynligheten taler for at disse kortene har blitt kastet eller at de fremdeles ligger i stokken. Her bør du vurdere handa di nøye vis de andre pillerene ser deg. Dette er et fint tidspunkt å lese de spillerene som har kastet seg- det er mye lettere å se om noen hadde kortet enn å se om noen har det.

Husk at dette er de vanligste grunnene til å bløffe og mange spillere vil derfor kjenne metodene. De fleste gangene vil det bare ikke fungere. Hovedpoenget er derfor å kjenne de du spiller med og ikke bløffe så ofte at det ikke virker lenger.